FI

Helprint valitsi ilmastoneutraalin vesisähkön

Julkaistu: 2018-02-02 Päivitetty: 2018-10-10 kl. 07:44

Abstractions82

Vattenfall ja painotalo Helprint* ovat tehneet sopimuksen ilmastoneutraalin vesisähkön toimittamisesta Helprintille. Ilmastoneutraali vesisähkö on uusi Vattenfallin yritysasiakkailleen tarjoama tuote.

Myös uusiutuvan energian tuotannossa syntyy kasvihuonekaasupäästöjä. Sähkön tekee ilmastoneutraaliksi se, että syntyneet päästöt kompensoidaan uusiutuvan energian projektien Gold Standard CER- tai VER-sertifikaateilla (Certified Emission Reduction / Voluntary Emission Reduction). Ilmastoneutraalilla sähköllä ei siis ole negatiivista vaikutusta ilmastoon.

– Vattenfall panostaa voimakkaasti uusiutuvaan energiaan, ja tavoitteemme on olla fossiilivapaita yhden sukupolven kuluessa. Ilmastoneutraali sähkö on yksi askel tällä matkalla. Luotamme siihen, että tämä on myös linjassa asiakkaidemme odotusten kanssa, Vattenfallin toimitusjohtaja Elina Kivioja sanoo.

– Helprint haluaa tarjota asiakkailleen ympäristöystävällisiä painoratkaisuja. Hiilineutraalin sähkön käyttäminen tuotannossamme on iso askel hiilineutraalin tuotantoketjun rakentamisessa, Helprintin toimitusjohtaja Panu Torniainen sanoo.

Helprint on Pohjoismaiden suurin syväpaino ja osa CirclePrinters-konsernia. Yhtiö on erikoistunut suurten painosmäärien tuotantoon. Helprintin asiakkaita ovat johtavat aikakauslehtikustantajat, vähittäiskaupan ketjut sekä yritys- ja asiakasviestinnän tekijät. Markkina-alueena ovat Suomen lisäksi Ruotsi ja muut Pohjoismaat sekä Venäjä ja Iso-Britannia.