Kestävä kehitys ja yhteiskuntavastuu, Uusiutuva energia

Uusiutuvaa sähköä joka tunti – Vattenfallin ja Microsoftin ratkaisulla

Julkaistu: 2020-10-02 Päivitetty: 2024-05-16 kl. 09:08

Vattenfall-Microsoft-24/7 täsmäytys

Vattenfall ja Microsoft ovat kehittäneet ratkaisun, joka tuo sähkön käyttäjille uudenlaista läpinäkyvyyttä sähkönkulutukseen. Vuosiperusteisen tiedon sijaan uusiutuvaa energiaa voi nyt jäljittää tunti tunnilta. Tätä 24/7 Matchingia testataan pilottina Vattenfallin ja Microsoftin pääkonttoreissa Tukholmassa.

Uusi ratkaisu perustuu Microsoftin Azure IOT:hen, ja se yhdistää Vattenfallin energiantuotannon, kuten tuuli- ja vesivoiman, ja kulutustiedot reaaliajassa kulutusta mittaavista älymittareista.

Uusiutuvan energian tuotanto ei aina vastaa kysyntää

Keskimääräinen tuotanto ja kulutus muodostavat vakiintuneen täsmäytystavan, mutta se ei ole sama asia kuin seuraaminen tunti tunnilta. Yritykset tarvitsevat toimintaansa sähköä huolimatta siitä, paistaako aurinko tai tuuleeko. Kun uusiutuvista lähteistä peräisin olevaa sähköä ei ole tarpeeksi, tarve katetaan muista energialähteistä saatavalla sähköllä, kuten fossiilittomalla ydinvoimalla ja fossiilisilla energialähteillä. Niinpä yritykset eivät voi olla varmoja siitä, vastaako heidän kulutuksensa uusiutuvan sähkön tuotantoa joka päivä ja joka tunti.

Näin 24/7 Matching toimii:

  • Valitset, millaista sähköä haluat. Voit valita esimerkiksi tuulivoiman yhdistettynä vesivoimaan (tai fossiilittomaan ydinvoimaan) silloin, kun tuulta ei ole riittävästi.
  • Olemme liittäneet järjestelmään Vattenfallin tuulipuistot ja vesivoimalat, ja autamme sinua yhdistämään kulutuksesi älymittareihin (tai käyttämään verkkotietoja).
  • Täsmäytämme kulutuksesi valitsemaasi energialähteeseen tunti tunnilta Microsoft Azure IOT:hen perustuvan SmartUtilityn avulla.
  • Näet selkeästä digitaalisesta ohjauskortista, mitä energiaa saat, ja halutessasi voit jakaa tiedon työntekijöiden tai muiden kiinnostuneiden kanssa.

Uudenlainen läpinäkyvyys merkitsee, että voit:

  • Valita, millaista energiaa haluat – joka tunti.
  • Nähdä, kattaako sitoutumisesi 100 % uusiutuvaan energiaan jokaisen kulutustunnin.
  • Saada tietoa siitä, miten kulutuksesi sopii valitsemiesi energialähteiden tuotantoprofiiliin.
  • Säätää kulutustasi niin, että se sopii tietynlaisen tuotetun sähkön käytettävyyteen.
  • Auttaa edistämään uusiutuvan sähkön kysyntää silloin, kun se on tarpeen.

Katso video: 

 

Ota selvää, miten ympärivuorokautinen täsmäytysratkaisu sopii sinun liiketoimintaasi tarpeisiin. Ota yhteyttä

Lataa pdf

Haluatko säästää tai tulostaa artikkelin? Lataa artikkeli alta niin saat sen sähköpostiisi. 

Tilaa uutiskirje