Sähkönkulutus teollisuudessa

Sähkö muodostaa merkittävän osan monien teollisuusyritysten kustannuksista. Mitä enemmän sähköä kulutat, sitä tärkeämpää luonnollisesti on tehostaa energian käyttöä ja hankkia hyvä sähkösopimus.

Large Screen 72 DPI-Vattenfall_industrial_plant_steel

Sähkönkulutus teollisuudessa

Sähkö muodostaa merkittävän osan monien teollisuusyritysten kustannuksista. Mitä enemmän sähköä kulutat, sitä tärkeämpää luonnollisesti on tehostaa energian käyttöä ja hankkia hyvä sähkösopimus.

Sähkönkulutuksen vähentäminen on kuitenkin tärkeää kaikille teollisuusyrityksille. Energian tehokkaampi hyödyntäminen hyödyttää paitsi yksittäistä yritystä myös koko yhteiskuntaa.

Kappale 1

Tehosta teollisuusyrityksesi energiankulutusta

Energiakuluja voi pienentää jopa 20 prosentilla ilman suurempia investointeja. Yksi tapa on tehdä yrityksen tiloissa yöllä kierros, jotta nähdään, mitkä koneet ja lamput ovat päällä toiminnan ollessa pysähtyneenä. Voisiko joitakin niistä sammuttaa? Toinen toimenpide on miettiä, voidaanko hukkalämpö kierrättää.

Lisää vinkkejä löydät täältä.

Kappale 2

Oikean sähkönmyyjän valinta

Teollisuusyritykselle oikean sähkönmyyjän valinta on tärkeä tekijä energiakulujen hallinnassa. Varmista, että valitset sähkönmyyjän, jolla on kokemusta työskentelystä teollisuusyritysten kanssa ja joka ymmärtää haasteesi. Sinun on pystyttävä vaatimaan sähkönmyyjältä apua toimialueellasi vaadittujen lakien ja sääntöjen valvonnassa.

Myyjän on myös tuettava sinua riskienhallinnassa yhtiösi kannalta optimaalisella tavalla. On myös erittäin tärkeää, että sähkönmyyjä toimii ennakoivasti auttaakseen sinua suojaamaan sähkönhinnan oikeaan aikaan, jotta et joudu maksamaan liikaa. Valitse vakaa kumppani, jonka tukeen voit luottaa jatkossakin. Toinen yhä tärkeämpi tekijä on se, että myyjä voi auttaa yritystäsi matkalla kohti fossiilitonta tulevaisuutta.

custom-feature-Boomer-M2-Battery-in-underground-mine

Kappale 3

Ympäristöprofiloinnin vaatimukset kasvavat

Vahvasta ympäristöprofiilista tulee tärkeä, kun yhä useammat asiakkaat asettavat vaatimuksia yrityksen kestävyystyölle. Kasvaviin vaatimuksiin vastaamiseksi on tärkeää valita sähkönmyyjä, joka auttaa sinua muuttamaan yrityksen energiankulutusta. Työ on tehtävä kahdella tavalla: osittain pienentämällä energiantarvetta mahdollisimman paljon ja osittain ostamalla sähköä, jota yritys käyttää mahdollisimman ympäristöystävällisesti.

Monilla aloilla tapahtuu suuria rakennemuutoksia, kun sähkö korvaa vaiheittain fossiiliset polttoaineet. Yksi esimerkki tästä on kaivosteollisuus, jossa tehdään suuria investointeja kuljetusten sähköistämiseen.

Large Screen 72 DPI-Vattenfall_Circular_object_blue_collar-1

Kappale 4

Sähkön hinta – monimutkainen kysymys

Sähkönmyyjää valittaessa on helppo ajatella, että edullisin hinta on paras. Myyjän osuus sähkön hinnasta muodostaa kuitenkin erittäin pienen osan kustannuksista. Yksi sähkön hintaan vaikuttava tekijä on hinnan suojaaminen oikeaan aikaan. Sähkön hinta vaihtelee jonkin verran. Jos aiot sitoa hinnan, on ratkaisevaa, että se tapahtuu aikana, jolloin sähkön hinta on edullinen.

Miten osut oikeaan?

Jos sinulla ei ole aikaa ja osaamista sähköpörssin heilahtelujen seuraamiseen, kannattaa valita sähkönmyyjä, joka työskentelee ennakoivasti sähkön hinnan suojaamiseksi oikeaan aikaan.

Sähkön hankintaopas

Tiedätkö, mitä pitää ottaa huomioon sähkösopimusta valitessa? 

New call-to-action

Kappale 5

Toiminnan oikea riskitaso

Tärkeä asia  sähköä ostaessasi on päättää, millaisen riskin olet valmis ottamaan yrityksellesi ja millaisen riskin ottamisesta haluat maksaa myyjälle. Sähkön ostamiseen liittyy useita erilaisia riskejä. Haluatko suuren riskialtistuksen vai haluatko, että hinta on turvattu tulevia budjetteja ajatellen?

Lue lisää: Sähkökaupan riskit, jotka yrityksen tulee ottaa huomioon.

Sähkön hintaan vaikuttavat muun muassa valuuttamuutokset, sää ja se, oletko tehnyt oikean ennusteen tulevasta sähköntarpeestasi. Varmista, että sähkönmyyjäsi voi auttaa sinua optimoimaan riskit toiminnan edellytysten mukaisesti.

Vattenfall_industrial_plastic_pet_bottles

Kappale 6

Ansaitse rahaa mukauttamalla sähkönkulutusta

Jotta sähköverkko toimisi, sen on oltava tasapainossa. Tämä tarkoittaa, että sähkönkulutuksen on oltava yhtä suuri kuin sähköverkkoon syötettävän sähkön määrä. Sähköverkon pitämiseksi tasapainossa yritykset ja muut toimijat mukauttavat sähkönkulutustaan kytkemällä sähkönkulutuksen pois päältä tai päälle lyhyeksi ajaksi. Sähkönkulutuksen mukauttamista tällä tavalla kutsutaan joustavuuden myynniksi.

Onko teollisuusyritykselläsi mahdollisuus joustaa energian käytössä? Näin voit ansaita rahaa mukauttamalla kulutusta.

Medium Screen 72 DPI-Vattenfall_Thanet_wind_farm_27

Kappale 7

Energiakatselmus – vaatimukset suurille teollisuusyrityksille

Laki vaatii suuria teollisuusyrityksiä tekemään energiakatselmuksen. Energiakatselmusta vaaditaan yhtiöltä, joka täyttää useita kriteerejä: työntekijöitä on oltava yli 250, liikevaihdon vähintään 50 miljoonaa euroa tai taseen loppusumman on oltava vähintään 43 miljoonaa euroa.

Energiakatselmuksen tavoitteena on saada yleiskuva siitä, kuinka paljon energiaa toiminnan harjoittamiseen käytetään. Lisäksi energiakatselmukseen sisältyy ehdotuksia kustannustehokkaista toimenpiteistä, joilla voidaan parantaa energiatehokkuutta, säästää rahaa ja vähentää energiankulutusta.

NTeknik2-1

Kappale 8

Analysoi sähkökustannukset

Energiakatselmuksen tekemisestä yrityksen sähkönkulutuksen seuraamiseksi on luonnollisesti hyötyä myös pienemmille yrityksille, joilla ei ole lakisääteistä velvoitetta katselmuksen tekemiseen. Jos haluat pystyä hallitsemaan yrityksen energiakustannuksia, on ratkaisevan tärkeää tietää, millaista kulutus on. Valitse siksi myyjä, jolta saat erittäin hyvän yleiskuvan yrityksen energiankulutuksesta.

Vattenfallilla kaikki yritysasiakkaat saavat käyttöönsä EnergySite Plus -työkalun. Olemme keränneet siihen kaikki  ennusteet, laskut ja vertailut eri ajanjaksojen välillä. EnergySite Plus -työkalussa voit vertailla yrityksen eri toimituspisteitä, kuten tehtaita.

Kun suoritat toimenpiteitä sähkönkulutuksen vähentämiseksi, toimenpiteiden teho on helppo tarkistaa. Voit myös seurata, millaisia taloudellisia tuloksia muutoksista syntyy. Asiaankuuluvat tiedot – yksinkertainen yleiskuva yhdestä paikasta – helpottavat energian käytön tehostamista.

Lataa