EPD

Esimerkki sähkön ympäristötuoteselosteesta

Julkaistu: 2019-06-07 Päivitetty: 2023-12-14 kl. 11:47

Exempel på miljöredovisning av mijödeklarerad el-logo

Mitä eri osia Vattenfallin ympäristötuoteseloste sisältää? Näytämme, mitä hyödyllistä tietoa saat, kun ostat EPD-ympäristöselosteella varustettua sähköä Vattenfallilta ja kerromme, miten se hyödyttää yritystäsi. 

EPD-ympäristötuoteseloste perustuu elinkaarinanalyysiin

EPD-ympäristöselosteella varustetu sähkö tarjoaa selkeää, laadukasta ja vertailukelpoista tietoa sähköntuotannon ympäristövaikutuksista. Saat kvantitatiivista tietoa, joka perustuu elinkaarianalyyseihin ja näin ollen tietoihin sähkön ympäristövaikutuksista koko arvoketjussa. Tämä tarkoittaa, että kaikki ympäristövaikutukset - mineraalien louhinnasta voimalaitoksen käytöstä poistamiseen - otetaan huomioon. Vattenfall on maailman ensimmäinen sähköntuottaja, joka myy vain ympäristömerkittyä sähköä, joka on sertifioitu EPD-järjestelmän mukaisesti.

Ympäristötuoteselosteen tietoja voidaan käyttää moneen eri tarkoitukseen, ja niitä voidaan esimerkiksi käyttää suoraan vastuullisuusraportissa tai viestinnässä sekä markkinoinnissa. Koska avoimuutta ja kirjanpitoa koskevat vaatimukset kasvavat, EPD tulee yhä tärkeämmäksi. EPD-järjestelmä on objektiivinen, ja se perustuu ISO 14025 -ympäristöjärjestelmään. Lisäksi tiedot ovat akkreditoidun sertifiointilaitoksen vahvistamia, mikä tekee niistä luotettavia ja uskottavia.

Sähkön ympäristötuoteseloste

Kun ostat ympäristösertifioitua sähköä Vattenfallilta, saat ympäristötuoteselosteen. Se on asiakirja, jossa esitetään valitsemasi energialähteen ympäristötuoteseloste. Ympäristötuoteseloste antaa yritykselle tarkat tiedot sähkönkulutuksesta aiheutuvista ympäristövaikutuksista. 

Ympäristötuoteseloste sisältää vuosittaisen yhteenvedon elinkaaritiedoistasi, jotka osoittavat sähkön koko ympäristövaikutuksen eri ympäristöparametrien osalta koko elinkaaren ajan. Tämä sisältää resurssien käytön, päästöt ja jätteet ja sivutuotteet, joita sähkönkulutus on aiheuttanut. Raportista voit lukea myös valitsemastasi energialähteestä, eri asiaan liittyvistä käsitteistä ja EPD-järjestelmästä. Ympäristöraportissa esitetään määrällisiä ja ymmärrettäviä tietoja, ja se on siksi hyödyllinen eri tilanteissa.

Jos haluat tietää lisää ympäristötuoteselosteesta, voit ladata esimerkkinä tuulivoiman ympäristötuoteseloseen.

New call-to-action

Lataa pdf

Haluatko säästää tai tulostaa artikkelin? Lataa artikkeli alta niin saat sen sähköpostiisi. 

Tilaa uutiskirje