FI, EPD

Esimerkki sähkön ympäristöselosteesta

Julkaistu: 2019-06-07 Päivitetty: 2022-06-23 kl. 08:37

Exempel på miljöredovisning av mijödeklarerad el-logo

Mitä eri osia Vattenfallin ympäristöseloste sisältää? Näytämme, mitä hyödyllistä tietoa saat, kun ostat EPD-ympäristöselosteella varustettua sähköä Vattenfallilta ja kerromme, miten se hyödyttää yritystäsi. 

EPD-ympäristöselosteella varustettu  sähkö

EPD-ympäristöselosteella varustetu sähkö tarjoaa selkeää, laadukasta ja vertailukelpoista tietoa sähköntuotannon ympäristövaikutuksista. Saat kvantitatiivista tietoa, joka perustuu elinkaarianalyyseihin ja näin ollen tietoihin sähkön ympäristövaikutuksista koko arvoketjussa. Tämä tarkoittaa, että kaikki ympäristövaikutukset - mineraalien louhinnasta voimalaitoksen käytöstä poistamiseen - otetaan huomioon. Vattenfall on maailman ensimmäinen sähköntuottaja, joka myy vain ympäristömerkittyä sähköä, joka on sertifioitu EPD-järjestelmän mukaisesti.

Ympäristöselosteen tietoja voidaan käyttää moneen eri tarkoitukseen, ja niitä voidaan esimerkiksi käyttää suoraan vastuullisuusraportissa tai viestinnässä ja markkinoinnissa. Koska avoimuutta ja kirjanpitoa koskevat vaatimukset kasvavat, EPD tulee yhä tärkeämmäksi. EPD-järjestelmä on objektiivinen, ja se perustuu ISO 14025 -ympäristöjärjestelmään. Lisäksi tiedot ovat akkreditoidun sertifiointilaitoksen vahvistamia, mikä tekee niistä luotettavia ja uskottavia.

Ympäristömerkityn sähkön ympäristöseloste

Kun ostat ympäristösertifioitua sähköä Vattenfallilta, saat ympäristöraportin. Ympäristöraportti on asiakirja, jossa esitetään energialähteen ympäristöseloste. Ympäristöseloste antaa yritykselle tarkkoja tietoja vuosittaisesta sähkönkulutuksesta aiheutuvista ympäristövaikutuksista. Kuten edellä mainittiin, tietoja voidaan käyttää muun muassa vastuullisuusraportissa, ja itse seloste on sovitettu käytettäväksi eri raportointijärjestelmissä.

Ympäristöseloste sisältää vuosittaisen yhteenvedon elinkaaritiedoistasi, jotka osoittavat sähkön koko ympäristövaikutuksen eri ympäristöparametrien osalta koko elinkaaren ajan. Tämä sisältää resurssien käytön, päästöt ja jätteet ja sivutuotteet, joita sähkönkulutus on aiheuttanut. Raportista voit lukea myös valitsemastasi energialähteestä, eri asiaan liittyvistä käsitteistä ja EPD-järjestelmästä. Ympäristöraportissa esitetään määrällisiä ja ymmärrettäviä tietoja, ja se on siksi hyödyllinen eri tilanteissa.

Vattenfallin tuulivoimaYhteenveto

Tässä artikkelissa käsitellään ympäristömerkityn sähkön ympäristöselostetta. Ympäristömerkityn sähkön kanssa saat selkeää, laadukasta ja vertailukelpoista tietoa tuotetun sähkön tuotantotapojen ympäristövaikutuksista. Nämä tiedot on esitetty ympäristöraportissa ja niitä voidaan käyttää eri tarkoituksiin, muun muassa eri raportointijärjestelmien vaatimusten täyttämiseen ja käytettäväksi asiakkaiden ja sijoittajien kanssa. EPD-järjestelmä on kolmannen osapuolen auditoima, objektiivinen ja perustuu ISO 14025 -ympäristöjärjestelmään.

Itse ympäristöraportti on asiakirja, joka sisältää vuosittaisen yhteenvedon sähkön koko ympäristövaikutuksesta eri ympäristöparametrien koko elinkaaren ajan. Tiedot on kvantifioitu, ja ne ovat siksi ymmärrettäviä ja helposti välitettäviä. Jos haluat tietää lisää Vattenfallin EPD-ympäristöselosteella varustetusta sähköstä, ota meihin yhteyttä.

Jos haluat tietää lisää ympäristöraportista, voit ladata esimerkkinä tuulivoiman ympäristöraportin.

New call-to-action

Lataa pdf

Haluatko säästää tai tulostaa artikkelin? Lataa artikkeli alta niin saat sen sähköpostiisi. 

Tilaa uutiskirje