Kestävä kehitys ja yhteiskuntavastuu, Fossiilivapaa

Neljä vinkkiä, miten ympäristöteoista kannattaa kertoa

Julkaistu: 2020-03-06 kl. 07:00

Neljä vinkkiä, miten ympäristöteoista kannattaa kertoa

Edelleen 40 prosenttia suomalaisista kokee, että yritykset tekevät liian vähän ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Kuluttajat vaativat muutosta, ja siksi vastuullisten yritysten liikevaihto kasvaa nyt lujaa.  Vattenfallin ympäristöjohtaja Helle Herk-Hansenin mukaan vastuullinen yritys menestyy kuitenkin vain silloin, kun yritys kertoo ympäristöteoistaan.

Vain vastuullinen yritys voi olla nykypäivänä menestynyt yritys. Elinkeinoelämän keskusliiton tuoreen selvityksen mukaan Suomen on tärkeää profiloida itseään vähäisten ilmastoriskien ja kestävien sijoituskohteiden maana.

Vattenfallin ympäristöjohtaja Helle Herk-Hansen vahvistaa, että vastuullisuudesta on kasvanut nykypäivän bisnes: se houkuttelee luokseen asiakkaita, sijoittajia, yhteistyökumppaneita ja työntekijöitä.

”Vastuullisuudesta on kasvanut yrityksissä kova kilpailu – jokainen yritys haluaa saavuttaa enemmän ja asettaa jatkuvasti korkeampia tavoitteita itselleen”, Herk-Hansen sanoo.

Helle Herk-Hansen_2
Vattenfallin ydinlupaus vastuullisuudesta on fossiilivapaa elämä yhden sukupolven aikana. Vattenfallin tavoitteena on mullistaa terästeollisuus: HYBRIT-projektissa Vattenfall tuottaa terästä vetykaasulla, jolloin päästönä syntyy vain vettä.

Avoin vastuullisuusviestintä vakuuttaa

Helle Herk-Hansen kertoo, että yrityksessä kaikkien on oltava valmiita tekemään töitä ympäristötavoitteiden saavuttamiseksi.

”Vastuullisuuden saavuttamiseksi yksi ympäristöteko ei riitä, vaan yrityksen täytyy sitoutua tekemään jatkuvia vastuullisia tekoja nyt ja tulevaisuudessa”, hän sanoo.

Helle Herk-Hansenin neljä vinkkiä vastuullisuuteen – näin teet ympäristöteot näkyviksi:

  • Viesti vastuullisuuden pysyvyydestä: siitä, mitä teette nykyhetkellä ja miten tähtäätte tulevaisuuteen. Vältä antamasta tyhjiä lupauksia, vaan pidä mielessä realistiset tavoitteet.
  • Faktat saataville – läpinäkyvästi ja avoimesti. Älä siis piilottele: kuluttajien pitää voida varmistaa lupaustenne paikkansapitävyys. Näin saat kuluttajien luottamuksen.
  • Vastuullisuutta voi todistaa esimerkiksi ympäristömerkkien ja -sertifikaattien avulla.
  • Jotta yritys voi hyötyä vastuullisuudesta, siitä täytyy osata viestiä tehokkaasti: tuo yrityksen saavutukset julkisuuteen näkyvästi, kommentoikaa ja ottakaa kantaa ympäristöasioihin relevanteilla kanavilla ja yhteisöissä.

 

Lataa pdf

Haluatko säästää tai tulostaa artikkelin? Lataa artikkeli alta niin saat sen sähköpostiisi. 

Tilaa uutiskirje