Luonnon monimuotoisuus

Paras luonnon monimuotoisuudessa – jälleen kerran!

Julkaistu: 2022-05-31 kl. 07:20

Helle Herk-Hansen

Vattenfall on jälleen kerran saavuttanut ykkössijan Ecogainin luonnon monimuotoisuutta mittaavassa tutkimuksessa. Ecogainin tutkimuksessa arvioidaan eurooppalaisten suuryritysten tekemää työtä luonnon suojelemiseksi ja vahvistamiseksi osana liiketoimintaansa.

Ecogain on luonnon monimuotoisuuteen erikoistunut ruotsalainen ympäristöalan konsulttiyritys, joka on luokitellut yrityksiä vuodesta 2020 lähtien. Tänä vuonna arviointia on laajennettu Pohjoismaiden ja Baltian suuryrityksistä kaikkialla Euroopassa sijaitseviin yrityksiin. Vuoden 2022 kärkipaikan otti Vattenfall, aivan kuten myös viime vuonna.

Nettopositiivisuuden tavoite

– Vattenfallilla on kunnianhimoinen tavoite edistää liiketoimintansa nettopositiivista vaikutusta luonnon monimuotoisuuteen, ja teemme kovasti töitä sen saavuttamiseksi tieteellisten tutkimusohjelmien, toimipaikoillamme toteutettujen konkreettisten luonnon monimuotoisuutta koskevien aloitteiden sekä toimintojen avulla, jotka mahdollistavat luonnon monimuotoisuuden vaikutusten ja hyötyjen mittaamisen. Olen erittäin iloinen siitä, että ponnistelusta on raportoitu tavalla, joka sijoittaa Vattenfallin ykköseksi Ecogainin luonnon monimuotoisuutta mittaavassa indeksissä, sanoo Helle Herk-Hansen, Vattenfallin ympäristöjohtaja.

Luonnon monimuotoisuus on tärkeää Vattenfallin liiketoiminnalle ja myös tapa osoittaa kilpailukykyä. Vattenfall on jälleen kerran saanut vahvistuksen kunnianhimoisille ympäristötavoitteilleen ja työlleen luonnon monimuotoisuuden hyväksi koko arvoketjussa.

Täältä voit lukea Ecogainin luokituksesta

helle_herk_hansen-int

Luonnon monimuotoisuutta edistävät hankkeet

Me ihmiset vaikutamme ympäristöömme ja siten väistämättä myös kanssalajeihimme. Siksi on äärettömän tärkeää huomioida, miten kaikki toiminnot vaikuttavat luonnon monimuotoisuuteen ja eliöiden elinympäristöön.

Koska kaikella energiantuotannolla on vaikutusta luonnon monimuotoisuuteen, Vattenfall pyrkii analysoimaan ja torjumaan tätä vaikutusta voimalaitoksissaan ja kiinteistöissään.

Lataa myös esitteemme, jossa esittelemme monia hankkeitamme

luonnon monimuotoisuus

 

 

 

Lataa pdf

Haluatko säästää tai tulostaa artikkelin? Lataa artikkeli alta niin saat sen sähköpostiisi. 

Tilaa uutiskirje