FI, Asiakkaat

Facebook panostaa uusiutuvaan energiaan

lulea-fb-data-center-interior_crop

Facebookin datakeskukset sijoitetaan paikkoihin, joissa on mahdollisuus käyttää 100-prosenttisesti uusiutuvaa energiaa. Vattenfall ja Facebook ovat sopineet kolmesta tuulivoimahankkeesta.

Vattenfall selviytyi voittajaksi tarjouskilpailussa, jonka myötä se tarjoaa Facebookille Lounais-Norjassa sijaitsevan Bjerkreimin kolmen uuden tuulivoimahankkeen energian. Facebook on ostanut tuulivoimapuiston 294 megawatin tuotannosta 100 prosenttia pitkäaikaisilla sähkönhankintasopimuksilla. Lisäksi Vattenfall on valittu Facebookin Tanskan Odensessa ja Ruotsin Luulajassa sijaitsevien datakeskustilojen sähkönmyyjäksi.

Facebookin tie megaluokan yritykseksi on ollut huikea. Vuonna 2004 palvelulla oli miljoona käyttäjää, ja vuonna 2016 heitä oli kuukausittain jopa 1,86 miljardia. Kasvusta huolimatta yrityksen hiilijalanjälki on pysynyt lähes samana alusta alkaen, ja Facebook onkin toiminut aktiivisesti energiatehokkuutensa edistämiseksi.

Kaksi kolmannesta Facebookin hiilijalanjäljestä on peräisin datakeskuksista. Siksi yritys paitsi käyttää uusiutuvaa energiaa, myös pyrkii parantamaan datakeskusten energiatehokkuutta muun muassa vähentämällä vedenkulutustaan.

Facebookin energia- ja infrastruktuuriosaston kaupallinen johtaja Vince Van Son sanoo yrityksen olevan innoissaan yhteistyöstä Vattenfallin kanssa. Kyse on Facebookin tähän mennessä suurimmasta eurooppalaisesta uusiutuvan energian hankkeesta.

– Kolme uutta hanketta lisää tuulienergian osuutta pohjoismaisessa sähköverkossa ja tarjoaa siten 100-prosenttisesti uusiutuvan ratkaisun Odensen ja Luulajan datakeskustiloihimme. Mikä parasta, voimme tarjota paikalliselle väestölle uusiutuvaa lämpöä datakeskuksessamme talteen otettavasta lämmöstä, hän toteaa.

Lataa pdf

Haluatko säästää tai tulostaa artikkelin? Lataa artikkeli alta niin saat sen sähköpostiisi. 

Tilaa uutiskirje