FI, Ilmastoneutraali sähkö, Asiakkaat

Vattenfall auttaa Coca-Cola European Partnersia fossiilittomuuteen

Vattenfall auttaa Coca-Cola European Partnersia fossiilittomuuteen

Coca-Cola European Partnersilla on tavoitteena fossiilittomuus vuonna 2030. Yritys on päässyt jo nyt pitkälle, osittain Vattenfallin kanssa tekemänsä ilmastotyön ansiosta. Se pystyy tälläkin hetkellä varmistamaan, että sen käyttämä sähkö on peräisin uusiutuvista energialähteistä. Ruotsin Coca-Cola European Partners haluaa, että sen koko energiaketju on fossiiliton. Siksi se on ottanut Vattenfallin avukseen ja syventänyt ilmastotyötään entisestään.

Yhteistyö

Coca-Cola European Partners Sverige AB on ollut Vattenfallin energia-asiakas runsaan 20 vuoden ajan – tarkemmin sanottuna vuodesta 1998. Työtä on kuitenkin kehitetty paljon sen jälkeen.

Sen lisäksi Coca-Cola European Partners Sverige on ilmastoneutraalia sähköä koskevassa sopimuksessa painottanut tuulivoiman tuotantoa, ja kaikki sille toimitettava sähkö tulee Lillgrundin tuulivoimalaitoksesta Öresundista.

vattenfall-Coca-Cola-European-Partners-klimatarbete-190402

Ilmastoneutraali sähkö ja Siam Solar Energy

Vuoden 2019 alusta lähtien Ruotsin Coca-Cola European Partners on hankkinut kaiken sähkönsä (19 GWh/vuosi) Lillgrundin tuulivoimalaitoksesta Öresundista. Voimalaitoksen rakentamisessa tarvittiin rakennusmateriaalin kuljetuksia ja valmistusta, joista aiheutui jonkin verran päästöjä. Nämä päästöt Coca-Cola European Partners ilmastokompensoi nyt sataprosenttisesti.

Vuoden 2019 uutuus on Ilmastoneutraali sähkö, joka tarkoittaa, että voit ilmastokompensoida sähkönkulutuksestasi aiheutuvat väistämättömät päästöt elinkaarinäkökulmasta (LCA). Coca-Cola European Partnersin ilmastokompensaatio tapahtuu Thaimaassa sijaitsevan Siam Solar Energyn aurinkovoimapuiston kautta.

Siam Solar-aurinkovoimapuisto sijaitsee Keski-Thaimaassa. Se on rakenteilla oleva projekti ja yksi yli 80 projektista, joita valvotaan ja jotka on sertifioitu Gold Standard-standardin mukaan. Standardi otettiin käyttöön vuonna 2003 muun muassa Maailman luonnonsäätiön toimesta. Kanchanaburin ja Suphanburin maakuntiin rakennetaan kymmenen huipputeknologiaa edustavaa aurinkovoimapuistoa, mikä tarkoittaa, että suuri määrä fossiilisia polttoaineita saadaan korvattua uusiutuvalla energialla. Lisäksi hankkeella on myönteinen vaikutus työpaikkojen, infrastruktuurin parantamisen ja alueelle tapahtuvan teknologian siirron muodossa.

Tällä hetkellä Thaimaan energiantarpeesta 80 % katetaan fossiilisilla polttoaineilla. Siksi hallitus on päättänyt panostaa enemmän fossiilittomiin polttoaineisiin. Aurinkovoimapuistot on sertifioitu Gold Standardin mukaisesti, mikä tarkoittaa, että projekti edistää vähintään kolmea YK:n kestävän kehityksen tavoitteista (ilmastotavoitteen lisäksi). Siam Solar Energy täyttää neljä (numerot 4, 7, 8 ja 13) seitsemästätoista ilmastotavoitteesta, jotka ovat osa Agenda 2030 -ohjelmaa. 

Coca-Cola European Partnersin ilmastotyö

Ruotsin Coca-Cola European Partnersilla on noin 700 työntekijää, ja se tuottaa joka päivä noin 1,5 miljoonaa litraa juomia. Yritys on tulevaisuuteen suuntautunut ja painottaa ilmastoasioita, ja se on ollut mukana käynnistämässä muun muassa Hagainitiativet-hanketta. Kaikki sähkö tulee jo nyt uusiutuvista energialähteistä, ja tästä vuodesta lähtien se on myös ensimmäinen juoma-alan yritys, joka harjoittaa ilmastokompensaatiota.

Ilmastokompensointia tulee käyttää vasta sitten, kun energiankulutusta ei voida enää vähentää, ja sillä kompensoidaan sähkönkulutuksesta aiheutuvia väistämättömiä päästöjä. Olemme varmoja, että Coca Cola saavuttaa tavoitteensa fossiilittomuudesta vuoteen 2030 mennessä. 

Yhteenveto

Coca-Cola European Partners on jo pitkään ollut Vattenfallin energia-asiakas, ja se työskentelee Vattenfallin tavoin ilmastokysymyksen parissa. Tänä vuonna yritys on vienyt ilmastotyönsä uudelle tasolle ja ottanut Vattenfallin avukseen saadakseen kompensoitua ne väistämättömät päästöt, joita syntyy elinkaarinäkökulmasta. Jos haluat kuunnella sekä Vattenfallin että Ruotsin Coca-Cola European Partnersin työntekijöitä, voit tehdä sen katsomalla kaksi videota, joissa kerrotaan ilmastotyöstä.

 

 

5-steg-mot-klimatneutral-elkonsumtion-cta-fi

Lataa pdf

Haluatko säästää tai tulostaa artikkelin? Lataa artikkeli alta niin saat sen sähköpostiisi. 

Tilaa uutiskirje