FI, Asiakkaat

Datakeskus Fortlax valitsi Vattenfallin vihreän sähkön

vattenfall-fortlax-no-text

Fortlax on Pohjois-Ruotsissa sijaitseva energiaintensiivinen datakeskus, joka haluaa suuren energiankulutuksensa takia käyttää fossiilitonta ja puhdasta sähköä. Tästä syystä se on valinnut Vattenfallin sähkönmyyjäkseen. Vattenfall tarjoaa Fortlaxille varmat sähköntoimitukset ja fossiilittoman sähkön, mikä mahdollistaa mahdollisimman pienen ympäristövaikutuksen suuresta energiantarpeesta huolimatta.

Tietoa Fortlaxista

Fortlax on ollut Vattenfallin asiakas jo useiden vuosien ajan. Yritys sijaitsee Hortlaxissa, joka on aivan Piteån vieressä. Vuonna 1992 rakennettu kiinteistö on entinen Ruotsin puolustusvoimien rakennus, jossa harjoitettiin kehittynyttä signaalitiedustelua. Tästä syystä kiinteistö on yksi Euroopan turvallisimmista rakennuksista, jossa nyt siis sijaitsee Norrlannin johtava datakeskus. Rakennus mahdollistaa digitaalisen materiaalin pitkäaikaisen säilyttämisen. Vuonna 2004 Fortlaxilla oli 400 yritysasiakasta ja yhteistyötä muun muassa BMW Groupin kanssa, joka haluaa Fortlaxilta pilvipohjaisia supertietokonepalveluja. Yhtiön pääasiallisiin palveluihin kuuluvat erilaiset ratkaisut digitaalisen liiketoimintakriittisen tiedon säilyttämiseen ja varmuuskopiointiin.

Datakeskuksen maantieteellinen sijainti on Fortlaxille tärkeä, koska kaikki luonnonkatastrofeista ukkosiin voivat vaarantaa tietoturvan. Hortlax on monesta syystä ihanteellinen paikka datakeskukselle, minkä myös Facebook on huomannut. Sillä on datakeskus vain 35 minuutin matkan päässä Fortlaxin laitoksesta pohjoiseen. Paikka on turvallinen, ja siellä on hyvä fossiilittoman energian saatavuus. Piteån Hortlaxin suurimpia etuja ovat muun muassa;

  1. Yhtään tuhoisaa luonnonkatastrofia ei ole koskaan rekisteröity
  2. Erittäin vähän ukkosiaa vuosittain
  3. Piteå on liitetty paikalliseen verkkoon, joka käyttää vesivoimaa sekä Luulajanjoesta että Skellefteå-joesta.
  4. Vihreän ja puhtaan sähkön hyvä saatavuus

Uusiutuvan energian ja fossiilittoman sähkön hyvän saatavuuden ansiosta Fortlax voi hyödyntää niitä datakeskuksessaan Vattenfallin avulla. Tällä tavalla se on samalla ympäristöystävällisempi yritys. Lue lisää Fortlaxista heidän omalta verkkosivustoltaan.

Datacenter-vattenfall

Vattenfall ja Fortlax

anders-berglund-hansius-fortlaxYksi syy siihen, miksi Fortlax valitsi datakeskuksen sijaintipaikaksi Hortlaxin, on sähkön saatavuus. Datakeskusten on priorisoitava kestävyys, koska ne kuluttavat niin paljon sähköä, ja tässä Vattenfall auttaa Fortlaxia. Vattenfall toimittaa yritykselle rajoittamattoman määrän energiaa uusiutuvista energialähteistä. Fortlaxin toimitusjohtajan Anders Berglund Hansiuksen (kuvassa) mukaan Vattenfall toimittaa turvallisesti hyvälaatuista kestävää sähköä. Koska yritys kuluttaa paljon sähköä ja tuottaa paljon lämpöä, se etsii myös erilaisia vaihtoehtoja energian hyödyntämiseen esimerkiksi asuntojen lämmittämisessä.

”Fortlaxin datakeskus pitää kestävyyttä ja turvallisuutta tärkeinä tekijöinä kasvussaan. Yrityksemme ja asiakkaidemme energiankulutus datakeskuksessa on suurta, ja tästä syystä yhteistyö Vattenfallin kanssa tuntuu turvalliselta. Vattenfallin valitsema suunta kestävyyden osalta sopii hyvin myös Fortlaxille. Olemme saaneet Vattenfallilta apua myös sähkön hintasuojauksessa.” - Anders Berglund Hansius, Fortlaxin toimitusjohtaja

Sähkötoimitukset ovat elintärkeitä Fortlaxin kaltaisille yrityksille, joissa koko toiminta riippuu sähkön saatavuudesta. Pitkäaikainen sähkökatko voi aiheuttaa seisonta-aikoja, liiketappioita, lisäkustannuksia sekä paljon stressiä ja lisätyötä. Data Center Knowledgen mukaan yhden tunnin sähkökatkos maksaa datakeskukselle keskimäärin 260 000 dollaria, ja sähkökatkosten määrä on lisääntynyt viimeisten vuosien aikana. Massiivisten kustannusten lisäksi voidaan menettää asiakkaita, mikä myös aiheuttaa paljon kustannuksia. Tästä syystä luotettava sähkönmyyjä on tärkeä datakeskukselle.

Yhteenveto

Norrlannin johtava datakeskus Fortlax käyttää suuren määrän energiaa ja haluaa tästä syystä, että sen käyttämä energia on myös fossiilitonta. Fortlax sijaitsee Hortlaxissa, aivan Piteån vieressä. Alue on turvallinen sääolosuhteiden ja tuulen kannalta, ja siellä on hyvä uusiutuvan energian saatavuus. Datakeskus on valinnut Vattenfallin sähkönmyyjäksi sekä luotettavuuden että sen toimittaman ympäristöystävällisen energian takia. Fortlax ja Vattenfall pyrkivät yhdessä luomaan fossiilittoman tulevaisuuden.

 

Haluatko myös sinä ostaa Vattenfallin fossiilitonta sähköä ja varmistaa luotettavat ja ympäristöystävälliset sähköntoimitukset? Ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua. 

Lataa pdf

Haluatko säästää tai tulostaa artikkelin? Lataa artikkeli alta niin saat sen sähköpostiisi. 

Tilaa uutiskirje