FI

Tulevaisuus kulkee sähköllä

Julkaistu: 2018-03-21 Päivitetty: 2018-10-10 kl. 07:19

Customer_external_communication_19_1920

Sähköistäminen on avain kestävään yhteiskuntaan, sanoo Vattenfall Suomen toimitusjohtaja Elina Kivioja Energy Plazan ensimmäisessä blogikirjoituksessa.

Ihmiskunnan tulevaisuus kulkee sähköllä. Niin liikenteessä, logistiikassa kuin teollisuuden prosesseissakin sähköistäminen on tapa sekä vastata kuluttajien toiveisiin että noudattaa ilmastoystävällistä politiikkaa. Vain konkreettisten tekojen avulla voimme päästä Pariisin ilmastosopimuksen asettamiin tavoitteisiin.

Kuluttajille ympäristöystävällisyys ja ilmastofiksu käytös ovat arjen valintoja. Lakisääteisen kierrättämisen tai verokannustimin tuettujen hankintojen lisäksi kuluttajat voivat itse vaikuttaa siihen, millä tavoilla he matkustavat, käyttävätkö he vettä säästeliäästi vai tuhlaten tai mitä he vaativat yrityksiltä, joiden tuotteita tai palveluita kuluttavat.

Vaikka myös yksittäisten kuluttajien valinnoilla on väliä, kokonaisuutena yritysten valintojen vaikutukset ovat paljon merkittävämmät. Kuluttajilla on kuitenkin myös valtaa siihen, mitä yritykset tekevät. He äänestävät lompakoillaan ja edellyttävät yhä enenevässä määrin läpinäkyvyyttä, reiluutta ja ympäristöystävällisten arvojen noudattamista. Siksi ekoteot ovat yritykselle paitsi yhteisen hyvän asettama velvollisuus, myös myynnin ja markkinoinnin väline.

Sama toimii myös toisin päin: yritykset voivat auttaa kansalaisia tekemään vihreitä päätöksiä tarjoamalla ilmastoystävällisiä vaihtoehtoja. Lisäksi yrityksiä palvelevat yritykset ovat velvollisia ottamaan ekologisuuden aidosti huomioon myös aloilla, jotka eivät suoraan näy kuluttajille. Esimerkiksi sähköistämällä teräksen tuotantoprosessia hiilidioksidipäästöjä voidaan vähentää merkittävästi.

Vattenfallin tavoitteena on, että vuoteen 2050 mennessä, yhden sukupolven kuluessa, kaikki sähköntuotantomme on uusiutuvaa. Investoimme merkittävästi tuuli- ja aurinkovoimaan. Näin autamme yrityksiä palvelemaan sekä nykyisiä että tulevaisuuden asiakkaita. Ympäristöstä huolehtiminen ei ole ylimääräinen tai hyveellinen teko, vaan meille kaikille kuuluva velvollisuus.

Trendi on kulkenut hurjaa vauhtia. Nyt ympäristöystävällisyys on yrityksille hygieniatekijä, ja prosessien on oltava kunnossa ja läpinäkyviä. Suunnitelmia on tehtävä pitkäjänteisesti, sillä pikavoitoilla emme saa ympäristön muutoksia oikeille raiteille.

Asiakkaidemme ei tarvitse vaivata päätään energiansa ekologisuudella, sillä me teemme sen heidän puolestaan. Samalla voimme tarjota joustavia ja räätälöityjä ratkaisuja, jotka täyttävät kunkin yrityksen kulloisetkin tarpeet. Meillä on kaikilla oma roolimme osana isoa kokonaisuutta – maapallomme hyvinvointi on myös meidän hyvinvointimme peruspilari.

Energy Plazan blogeissa tarkastellaan energia-alaan liittyviä ilmiöitä ja otetaan kantaa siihen, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Lataa pdf

Haluatko säästää tai tulostaa artikkelin? Lataa artikkeli alta niin saat sen sähköpostiisi. 

Tilaa uutiskirje