FI

Vattenfall mukana edistämässä sähköautoihin siirtymistä

Julkaistu: 2018-02-20 Päivitetty: 2018-10-10 kl. 07:20

E-mobility_1608_84

Vattenfall, IKEA ja kahdeksan muuta suurta kansainvälistä yritystä yhdistävät voimansa aloitteessa, jolla pyritään edistämään sähköautoihin siirtymistä.

EV100-aloitteella pyritään tekemään sähköautoista ”uusi normaali” maailmanlaajuisen, voittoa tavoittelemattoman The Climate Group -organisaation tuella. Aloite käynnistettiin 19. syyskuuta kansainvälisen ilmastoviikon aikana New Yorkissa.

– Ilmastonmuutos on yksi suurimmista haasteistamme, ja liitymme mielellämme EV100-hankkeeseen, koska sähköautoilla voi olla merkittävä rooli hiilipäästöjen vähentämisessä. Koko 3 500 auton autokantamme vaihtaminen sähköautoihin tulevien viiden vuoden aikana, yhteistyö asiakkaidemme kanssa latausinfrastruktuurin rakentamisessa ja Pohjois-Euroopan suurimman latausverkon rakentaminen ovat kolme esimerkkiä toimista, joihin olemme ryhtyneet edistääksemme asiakkaidemme ja kansalaisten kestävää ja ilmaston kannalta parempaa elämää, sanoo Vattenfallin toimitus- ja konsernijohtaja Magnus Hall.

LUONNOLLINEN ASKEL KOHTI FOSSIILISISTA POLTTOAINEISTA LUOPUMISTA

EV100-aloitteeseen liittyvät yritykset vaihtavat fossiilisilla polttoaineilla toimivat ajoneuvokantansa sähköllä toimiviin, asentavat latausinfrastruktuurin ja käyttävät yhteistä ääntään vaikuttaakseen työntekijöihin, asiakkaisiin ja palveluntuottajiin.

– Vattenfallille EV100 on luonnollinen askel pyrkimyksessämme luopua fossiilisista polttoaineista yhden sukupolven kuluessa. Haluamme toimia esimerkkinä muille ja tehdä sähköautoista ”uuden normaalin”. Jo helmikuussa ilmoitimme oman ajoneuvokantamme uusimisesta viiden vuoden kuluessa. EV 100 -aloitteen myötä laajennamme sitoumustamme entisestään, kertoo Vattenfallin E-mobility-toiminnoista vastaava johtaja Tomas Björnsson.

Tomas Björnsson kommentoi Vattenfallin sitoutumista EV100-aloitteeseen.

NELJÄ PAINOPISTEALUETTA

EV100-hankkeeseen liittyvät yhtiöt pyrkivät edistämään sähköautojen kehittämistä neljällä alueella vuoteen 2030 ulottuvalla ajanjaksolla. Yhtiöt tarkastelevat omia ajoneuvokantojaan ja huoltosopimuksille asetettavia vaatimuksia sekä kannustavat niin työntekijöitä kuin asiakkaitakin sähköautoilla ajamiseen tarjoamalla esimerkiksi latauspaikkoja.

Vattenfall työskentelee määrätietoisesti kaikilla alueilla. Yrityksen henkilöautot ovat hyvää vauhtia vaihtumassa täysin sähköllä toimiviin tai hybridimalleihin nykyisten leasingsopimusten päättyessä. Vattenfall myös kartoittaa toimistojen ja tilojen latausinfrastruktuurin tarvetta. Lisäksi yrityksellä on latausverkko, jota rakennetaan yhdessä asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa.

VAHVA VIESTI

Kymmenen ensimmäistä yhtiötä, jotka liittyvät nyt The Climate Groupin EV100-aloitteeseen ovat, Vattenfallin ja IKEAn lisäksi, elintarvikekonserni Unilever, tietokonevalmistaja HP, kalifornialainen energiayhtiö PG & E, saksalainen Deutsche Post DHL, autovuokraamoyhtiö LeasePlan, saksalainen vähittäis- ja tukkukaupparyhmä Metro AG ja Heathrown lentokenttä.

– Onnittelemme Vattenfallia siitä, että se on yksi ensimmäisistä EV100-aloitteeseen liittyneistä yhtiöistä. Kuljetustoiminta on edelleen alue, jolla hiilipäästöt kasvavat nopeimmin, sillä siirtymä sähköautojen käyttöön ei tapahdu tarpeeksi nopeasti, ja massajärjestelmämuutos vaatii hallituksen tukemanakin enemmän asiakaskysyntää, sanoi The Climate Groupin toimitusjohtaja Helen Clarkson.

– Yhdistämällä voimamme muiden monikansallisten yhtiöiden kanssa voimme edistää sähköisen liikkuvuuden kehitystä ja sähköautojen myyntiä ja lähettää erittäin vahvan viestin markkinoille, Tomas Björnsson sanoo.

Lataa pdf

Haluatko säästää tai tulostaa artikkelin? Lataa artikkeli alta niin saat sen sähköpostiisi. 

Tilaa uutiskirje