FI

Ovako ja Vattenfall solmivat sopimuksen sähkötoimituksista

Julkaistu: 2018-02-16 Päivitetty: 2024-05-16 kl. 08:03

View_from_Akkats_power_station_12

Teräksentoimittaja Ovako on sopinut Vattenfallin kanssa sähkötoimituksista kaikkiin laitoksiinsa Ruotsissa ja Suomessa. Yhteistyö Vattenfallin kanssa auttaa Ovakoa hallitsemaan sähkönkulutuksesta aiheutuvia kustannuksia. Sopimus kattaa yhteensä noin 1 TWh:n vuotuiset sähköntoimitukset.

Vattenfallin ja Ovakon välinen kauppa kattaa sähköntoimitukset kaikille Ovakon tuotantolaitoksille Pohjoismaissa, missä kolme suurinta ovat Hofors ja Smedjebacken Ruotsissa ja Imatra Suomessa. Ovakolla on vahva kestävyysprofiili, ja sen terästuotanto perustuu kierrätysteräkseen, mikä tekee Ovakosta yhden Pohjoismaiden suurimmista kierrätysteräksen toimittajista.

Vattenfall korostaa kestävää tuotantoa ja ilmastoystävällisiä ratkaisuja.

– Vattenfallin selkeä strategia on vahvuus neuvotteluissa asiakkaiden kanssa. Asiakkaat eivät pidä meitä tavallisena energiayhtiönä vaan kokevat, että kannamme vastuumme ja toimitamme mitä lupaamme. Ovako on suuri ja tärkeä asiakas, ja yhteistyömme osoittaa, että kestävä kehitys on tärkeää kannattavuuteen pyrittäessä, sanoo Branislav Slavic, Head of Business Sales, Vattenfall.

Vattenfall työskentelee määrätietoisesti pienentääkseen ilmastovaikutusta energian koko arvoketjussa ja painottaa erityisesti asiakkaiden ja kumppaneiden tukemista päästöjen pienentämiseksi ja ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi.

– Ovako korostaa vahvasti kestävää kehitystä ja tekee jatkuvasti töitä saavuttaakseen parannuksia tällä alueella. Energia on erittäin tärkeä osa teräksen valmistusprosessia. Ovako valmistaa terästä käsittelemällä kierrätettyä teräsromua ja käyttää sähköä energiana monissa tämän prosessin osissa. Ovakolle ovat tärkeitä sekä luotettavat sähköntoimitukset että ympäristön kannalta kestävä sähkön profiili ja kustannusten läpinäkyvyys ja hallinta, kertoo Paola Zetterberg-Eriksson, Head of Group Purchasing, Ovako.

Ovako on johtava eurooppalainen komponenttiteräksen valmistaja, jonka asiakkaat toimivat kuulalaakeri-, kuljetus- ja tuotantoteollisuudessa. Vuonna 2016 yrityksen liikevaihto oli 781 miljoonaa euroa, ja työntekijöitä sillä oli 2 800. Ovako kierrättää noin 800 000 tonnia teräsromua vuodessa.

Lataa pdf

Haluatko säästää tai tulostaa artikkelin? Lataa artikkeli alta niin saat sen sähköpostiisi. 

Tilaa uutiskirje