FI

Vattenfall mukana Hinku-verkostossa

Julkaistu: 2020-02-26 Päivitetty: 2024-05-16 kl. 06:53

Vattenfall mukana Hinku-verkostossa

Vattenfall liittyi vuoden 2020 alusta mukaan Hinku-verkostoon. Vattenfallin tavoitteena on mahdollistaa fossiilivapaa elämä yhden sukupolven kuluessa, mikä sopii erinomaisesti Hinku-verkoston tavoitteiden kanssa.

Vuonna 2008 perustettu Hinku pyrkii hillitsemään ilmastonmuutosta. Hinku-kunnat ovat sitoutuneet tavoittelemaan 80 prosentin päästövähennystä vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta. Hinku kokoaa yhteen kunnat, ilmastoystävällisiä tuotteita ja palveluita tarjoavat yritykset sekä energia- ja ilmastoalan asiantuntijat. Hinku-verkostosta vastaa Suomen ympäristökeskus SYKE.

Hinku-verkostossa on tällä hetkellä mukana jo yli 70 kuntaa sekä 4 maakuntaa, jotka kaikki ovat sitoutuneet kunnianhimoiseen päästötavoitteeseen. Pohjoisin Hinku-kunta on Enontekiö, viimeksi verkostoon ovat liittyneet Ylivieska ja Seinäjoki.

Kunnat pyrkivät vähentämään ilmastopäästöjään lisäämällä uusiutuvan energian käyttöä ja parantamalla energiatehokkuutta. Toimet ovat myös tuottaneet tulosta; Suomen ympäristökeskus raportoi Hinku-kuntien päästövähennysten olleen keskimäärin 26 prosenttia vuodesta 2007 vuoteen 2016.

Kunnat kannustavat myös paikallisia yrityksiä ja asukkaita ilmastotekoihin. Suomen ympäristökeskus valitsee joka kuukausi kuukauden Hinku-teon kunnissa toteutetuista toimenpiteistä.

hnsfi-HINKU_logo_FI_safe-large

Verkostoituminen apuna ympäristötavoitteiden saavuttamisessa

Vattenfallin tavoitteena on mahdollistaa elämä ilman fossiilisia polttoaineita yhden sukupolven kuluessa. Uusiutuva energiantuotanto ja ilmastoystävälliset energiaratkaisut ovat yksi keino päästä tavoitteeseen, mutta siihen pyritään myös yhteistyöllä asiakkaiden, kumppaneiden, viranomaisten ja kaupunkien kanssa.

- Haluamme olla Hinku-verkostossa mukana tukemassa kuntia niiden päästövähennystavoitteiden saavuttamisessa, Vattenfallin toimitusjohtaja Elina Kivioja toteaa.

Ympäristötavoitteiden saavuttamisessa verkostoituminen vastuullisten toimijoiden kanssa on tärkeää.

- Vattenfallilla on laaja osaaminen asiakkaidensa CO2-päästöjen vähentämisen tukemisessa, vastuullisuusviestinnän kehittämisessä sekä muiden energiaratkaisujen tarjoamisessa. Myös uusiutuvan sähkön ympäristövaikutusten raportoiminen sen koko elinkaaren ajalta on ympäristötuoteselosteen kautta mahdollista, Elina Kivioja sanoo.

Vastuullisuus on tärkeä osa hankintoja tehtäessä. Ns. markkinakartoituksen avulla hankintayksiköt voivat keskustella eri toimittajien kanssa parhaiden käytäntöjen löytämiseksi.

Lisätietoja Päivi Hiekkanen

Lataa pdf

Haluatko säästää tai tulostaa artikkelin? Lataa artikkeli alta niin saat sen sähköpostiisi. 

Tilaa uutiskirje