Kestävä kehitys ja yhteiskuntavastuu, Fossiilivapaa

Vattenfall on Suomen vastuullisin energiayhtiö

Julkaistu: 2021-03-17 kl. 10:39

Sustainable-brand-index

Vattenfall on valittu vuotuisessa Sustainable Brand Index -kyselytutkimuksessa Suomen vastuullisimmaksi energiayhtiöksi. Kuluttajien antama tunnustus on Vattenfallille kolmas peräkkäinen samaisessa tutkimuskyselyssä.

Sustainable Brand Index on Euroopan suurin vastuullisuuteen keskittyvä tutkimus, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta vastuullisesta yritystoiminnasta ja sen merkityksestä yrityksen brändille. Vuoden 2021 tutkimukseen haastateltiin yhteensä 9 900 suomalaista.

MicrosoftTeams-image (8) (002)Vattenfallin Suomen kuluttajaliiketoiminnasta vastaavan Taija Sjöblomin mukaan yhtiön saaman tunnustuksen taustalla on Vattenfallin kestävään kehitykseen perustuva liiketoimintastrategia, joka tuottaa konkreettisia vastuullisuustekoja niin asiakastasolla kuin suuren mittakaavan teollisuushankkeissa.

- Olemme suurena eurooppalaisena energia-alan toimijana ymmärtäneet vastuumme ja mahdollisuutemme vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Se näkyy liiketoimintamme kaikilla sektoreilla ja on olennainen osa liiketoimintastrategiaamme. Olemme äärimmäisen iloisia palkinnosta. Se viestii meille, että kuluttaja-asiakkaamme arvostavat valitsemaamme polkua, Sjöblom sanoo.

Vattenfallin tavoitteena on mahdollistaa fossiilivapaa elämä yhden sukupolven aikana. Käytännössä tämä tarkoittaa Vattenfallin oman toiminnan, toimittajien ja asiakkaiden ilmastovaikutusten hillitsemistä.

Globaalit innovaatiohankkeet

Teollisuussektorilla Vattenfallin tavoite on konkretisoitunut lukuisina globaaleina energiateollisuuden innovaatiohankkeina. Yhtiö on muun muassa lanseerannut fossiilivapaan teräksen tuotantoon tähtäävän HYBRIT-hankkeen yhdessä teräsyhtiö SSAB:n ja kaivosyhtiö LKAB:n kanssa.

Lisäksi Vattenfall on mukana kehittämässä vetyteknologiasta ympäristöystävällisiä ratkaisuja kuljetusalalle yhdessä polttoaineyhtiö Preemin kanssa ja edistämässä kuorma-autoliikenteen sähköistymistä yhdessä Siemensin kanssa. Uusiutuvan energian innovaatiohankkeita täydentävät investoinnit tuulivoimaan monissa Euroopan maissa.

Vattenfall on vuosien 2021, 2020 ja 2019 lisäksi aiemmin palkittu vastuullisuudestaan Sustainable Brand Index - tutkimuksessa vuosina 2015 ja 2016.

Lataa pdf

Haluatko säästää tai tulostaa artikkelin? Lataa artikkeli alta niin saat sen sähköpostiisi. 

Tilaa uutiskirje