Asiakkaat, Kumppanuus

Vattenfallista Kokkolan Energian sähköntoimittaja

Vattenfallista Kokkolan Energian sähköntoimittaja

Kokkolan Energia Oy aloittaa yhteistyön Vattenfall Oy:n kanssa koskien fyysistä sähkökauppaa. Lokakuusta eteenpäin Vattenfall toimii Kokkolan Energian tasevastaavana. Tasevastuu tarkoittaa, että sähkön kauppajärjestelmässä on kulloinkin oltava yhtä paljon sähkön tuotantoa kuin kulutusta. Vattenfall myy Kokkolan Energialle tarvittavan määrän sähköä tasaamaan Kokkolan Energian oman tuotannon vajetta. Sopimus astuu voimaan 1.10.2022.

Yhteistyöllä ei ole vaikutusta Kokkolan Energian asiakkaisiin tai heidän sopimuksiinsa Kokkolan Energian kanssa.

Vattenfallilla ollaan tyytyväisiä kumppanuuteen Kokkolan Energian kanssa.Matts Wesslen-1
— Vattenfallin strategia, mahdollistaa fossiilivapaa elämä yhden sukupolven aikana, ei ole vain fossiilivapaan sähköntuotannon rakentamista, vaan sillä on merkitystä myös sähkökaupassa. Voimme tukea asiakkaitamme olemalla vakaa kumppani ja vähentämällä asiakkaidemme riskejä.

Olemme iloisia ja ylpeitä siitä, että Kokkolan Energia on valinnut meidät yhteistyökumppanikseen. Yhdessä pystymme kehittämään molempia yrityksiä yhä epävakaammilla sähkömarkkinoilla, sanoo Matts Wesslén, Vattenfallin Pohjoismaiden yritysmyynnistä vastaava johtaja (kuvassa). 

Yhteistyöllä Vattenfallin kanssa Kokkolan Energia saa entistä paremmat eväät toiminnalleen jatkossa.

- Aikanaan tein yli 15 vuotta läheistä yhteistyötä Vattenfallin kanssa. Nyt aloitetaan uudestaan, Kokkolan Energian toimitusjohtaja Mikko Rintamäki sanoo. 2018-04-13_Img115_FullRes_AdobeRGB_vaaka

Kuvassa Kokkolan Energian toimitusjohtaja Mikko Rintamäki.

Kokkolan Energia on toimittanut sähköä ja lämpöä kokkolalaisiin koteihin ja yrityksiin reilusti yli sadan vuoden ajan, vuodesta 1905 lähtien. Tänä päivänä Kokkolan Energia-yhtiöt työllistävät noin 100 henkilöä liikevaihdon ollessa noin 50–60 miljoonaa euroa vuodessa.

Savukaasulauhdutin käytössä Kokkolan Energian Power-voimalaitoksella. Kuva: Heli Vuorinen.Savukaasulauhditin käytössä Kuva Heli Vuorinen (002)-1

 

Lataa pdf

Haluatko säästää tai tulostaa artikkelin? Lataa artikkeli alta niin saat sen sähköpostiisi. 

Tilaa uutiskirje