Kestävä kehitys ja yhteiskuntavastuu, Fossiilivapaa

Kulta muuttui platinaksi

Julkaistu: 2021-02-22 Päivitetty: 2023-12-12 kl. 10:10

Kulta muuttui platinaksi

Kun EcoVadis äskettäin arvioi 75 000 yrityksen vastuullisuustyötä maailmanlaajuisesti, Vattenfallin sijoitus parani entisestään. Nyt sen arvioidaan kuuluvan maailman vastuullisempien energiayritysten joukkoon.

Vastuullisuustyöhön pätee sama kuin moneen muuhun – vaikka tietää tekevänsä asiat oikein, haluaa silti jonkinlaisen vahvistuksen siitä. Hiljattain Vattenfall sai mustaa valkoisella siitä, että se kuuluu vastuullisuuden osalta kaikkein terävimpään kärkeen. Kun yritysten vastuullisuutta maailmanlaajuisesti arvioiva ja luokitteleva EcoVadis esitteli vuosittaiset tulokset, Vattenfall oli nostanut sijoitustaan toiseksi korkeimmasta kultatasosta kaikkein korkeimpaan platinatasoon. Se merkitsee, että Vattenfall kuuluu parhaimpaan yhden prosenttiyksikön joukkoon energiayritysten keskuudessa.

EcoVadis 2021-1-1-1-1- On todella ilahduttavaa, että vastuullisuustyömme huomioidaan, Vattenfallin vastuullisuusjohtaja Annika Ramsköld sanoo. Päästäksemme tähän olemme tehneet paljon työtä, ja työntekijät ovat ottaneet vastuullisuuden asiakseen ja tämä kaikki on tuottanut tulosta. EcoVadis ei ole mikä tahansa vastuullisuutta arvioiva yritys. Perustamisestaan lähtien vuonna 2007 siitä on tullut alan johtava yritys. Vuosittain se arvioi ja luokittelee lähemmäs 75 000 yritystä seuraavien osa-alueiden mukaan: ympäristö, ihmisoikeudet ja työolosuhteet, liiketoimintakäytäntöjen etiikka sekä kestävät hankinnat.

 Vattenfallin matka platinatasolle perustuu OECD:n ja YK:n periaatteille, ja sen päämääränä on fossiilivapaa elämä yhden sukupolvena aikana ilman että sosiaalisesta vastuullisuudesta tingitään. EcoVadiksen korkein taso osoittaa, Ramsköldin mukaan, että yritys on oikealla tiellä ja että vastuullisuudesta on tullut itsestään selvää.

- Vastuullisuus on täysin integroitu strategiaamme ja kaikkeen mitä teemme, hän sanoo. Asetamme sen korkeimmalle kaikessa toiminnassamme. Sekä omassa työssämme että yhdessä tavarantoimittajien ja alihankkijoiden, asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa tekemässämme työssä, Ramsköld toteaa.

Vastuullisuus on täysin integroitu strategiaamme ja kaikkeen mitä teemme. Asetamme sen korkeimmalle kaikessa toiminnassamme.

Hän nostaa etenkin esiin työn alihankkijoiden kanssa. Se tarkoittaa, että hankkijoilla on sama korkea laatu, mitä tulee ympäristöön ja ihmisoikeuksiin kuin Vattenfallilla sen omassa toiminnassa.

- Keskitymme työssämme sekä tarkastuksiin että auditointeihin ja yhteistyöhön hankkijoiden ja alihankkijoiden kanssa tukeaksemme ja parantaaksemme niiden vastuullisuustyötä, Annika Ramsköld sanoo.