Asiakkaat

Pikaruokajätti valitsi Vattenfallin EPD:n

Hesburger ravintola

Ympäristötietoinen pikaruokaketju Hesburger on päätynyt Vattenfallin tuulivoimaan, jolla on EPD-ympäristötuoteseloste. Hesburger on jo pitkään panostanut ympäristöön ja työskentelee jatkuvasti hiilijalanjälkensä pienentämiseksi. EPD-sähkö oli siten luonnollinen jatko Hesburgerin ilmastotoimenpiteille. Hesburgerin ja Vattenfallin hedelmällinen yhteistyö kestävän kehityksen hyväksi jatkuu.

Hesburger

Hesburger on Suomen suurin pikaruokaketju. Hesburger tarjoaa kaikkea hampurilaisista smoothieihin ja on perustamisestaan lähtien vuonna 1966 kasvanut yli 270 ravintolan ketjuksi Suomessa. Muu Eurooppa ja Venäjä mukaan lukien ravintoloita on jo lähes 500. Yritys panostaa ympäristöön, mikä näkyy esimerkiksi henkilökunnan kierrätetyistä materiaaleista valmistetuissa työvaatteissa. Tämän lisäksi muutaman tuotteen hiilijalanjälki kompensoidaan, ja vuonna 2019 kaikki muovipillit korvataan paperisilla. Lisäksi Hesburger on ostanut Vattenfallilta sähköä, jolla on EPD-ympäristötuoteseloste.

Hesburger ja Vattenfall

Vattenfallin ja Hesburgerin välinen sopimus tarkoittaa käytännössä, että Suomen ravintoloista noin 115 käyttää tuulivoimalla tuotettua sähköä. Sopimus koskee kaikkia ravintoloita ja muita tiloja, joille toimiluvan myöntäjä ja emoyhtiö Burger-In Ltd ostaa sähköä.

”Olemme jo aikaisemmin asentaneet aurinkopaneeleja ja siirtyneet maalämpöön. Olemme myös panostaneet sähköautojen latauspisteisiin. Lisäksi meillä on projekti, jossa kompensoimme kolmen tuotteemme hiilijalanjäljen.” sanoo Jari Vuoti, Hesburgerin varatoimitusjohtaja

Vattenfallin tavoitteena on olla ilmastoneutraali Pohjoismaissa vuonna 2030, ja siksi se investoi kestävään energiantuotantoon ja sähkönkulutukseen. EPD mahdollistaa eri tuotteiden ympäristöominaisuuksien vertailun elinkaarinäkökulmasta, ja se on saatavilla kaikkiin Vattenfallin sähkötuotteisiin.

”Uskomme, että EPD:llä varustettu sähkö on edellytys liiketoiminnan kehittämiselle ja linjassa asiakkaittemme odotusten kanssa. Olemme iloisia siitä, että Suomen suurin pikaruokaketju on tehnyt vastuullisen valinnan.” sanoo Elina Kivioja, Vattenfallin toimitusjohtaja Suomessa.

Hesburger medarbetare

Sähkö, jolla on EPD

Vattenfall on Pohjoismaiden ainoa energiayhtiö, joka tarjoaa yritysasiakkailleen uusiutuvaa energiaa, jolla on ympäristötuoteseloste. Mutta mikä EPD-sähkössä on erityistä? EPD on kansainvälisiin ISO-standardeihin perustuva ympäristötuoteseloste, jossa luetellaan tuotteen ympäristövaikutukset koko sen elinkaaren ajalta riippumattoman kolmannen osapuolen vahvistamina. Vesi- tai tuulivoimalla tuotetulla sähköllä on myös alkuperätakuu, joka on sähkön alkuperän takaava sertifikaatti. EPD:n avulla yritys voi siten helposti osoittaa, että sen sähkönkulutus on ympäristötietoista, mutta elinkaarianalyyseihin ja EPD:hen liittyy myös muita etuja. Lue lisäksi yhteistyöstä Coca Cola European Partners -organisaation kanssa, joka myös käyttää sähköä, jolla on EPD.

Yhteenveto

Suomen suurin pikaruokaketju Hesburger on valinnut EPD-tuulivoiman ostamisen Vattenfallilta yhtenä toimenpiteenä kestävän tulevaisuuden puolesta. Yritys panostaa ympäristöön monella tavoin, muun muassa työvaatteet ja pillit ovat ympäristöystävällisiä. Ravintoloista ainakin 115 toimii EPD-vesivoimalla. EPD-sähköllä yritys voi muun muassa yksinkertaisesti osoittaa läpinäkyvyyttä sähkönkulutuksensa ja ympäristövaikutustensa osalta. Uusiutuviin energialähteisiin liittyy myös alkuperätakuu, joka osoittaa sähkön alkuperän.

Ota meihin yhteyttä, jos haluat tehdä Hesburgerin tavoin ympäristötietoisen valinnan ja käyttää sähköä, jolla on EPD-ympäristötuoteseloste.

Lataa pdf

Haluatko säästää tai tulostaa artikkelin? Lataa artikkeli alta niin saat sen sähköpostiisi. 

Tilaa uutiskirje