Lait ja verot, CSRD

Päivitä yritys CSRD-vaatimusten mukaiseksi

Julkaistu: 2023-11-30 Päivitetty: 2024-02-02 kl. 08:16

Toimisto sisältapäin

CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) on EU:n kestävyysraportointia ohjaava uusi direktiivi, joka tuo yrityksille uudenlaisia vaatimuksia raportoitavan datan laatuun ja varmennettavuuteen. Jatkossa yritysten tulee kiinnittää kestävyysraportointiin yhtä paljon huomiota kuin perinteiseen taloudelliseen raportointiin.

Milloin direktiivi astuu voimaan? Mitkä yritykset kuuluvat CSRD:n piiriin? Miksi on tärkeää, että direktiivin piirin kuulumattomat yritykset alkavat miettiä sen merkitystä jo nyt? Uusimmassa oppaassamme kerromme perustiedot uudesta direktiivistä.

CSRD on kunnianhimoinen säädös, joka pyrkii parantamaan yritysten kestävyysraportointia EU:ssa. Kestävyysraportointia koskevat jatkossa eurooppalaiset standardit (ESRS), mikä merkitsee uudenlaista läpinäkyvyyttä niin ympäristövaikutusten kuin myös sosiaalisen vastuun ja hallinnon osalta.

Artikkeli: Mikä on CSRD? - Mahdollisuudet ja uhkat

Video: Mitä EU:n uusi CSRD-direktiivi merkitsee  

 

Toimitusketjun rooli

Yksi CSRD:n keskeisistä kohdista on toimitusketjun vastuullisuus. Yritysten on nyt tarkasteltava alihankkija- ja asiakassuhteitaan ja varmistettava, että koko arvoketju täyttää uudet kestävyysvaatimukset. Tehokas viestintä kaikkien sidosryhmien, mukaan lukien asiakkaiden ja toimittajien kanssa, on tärkeää varmistettaessa, että yrityksen kestävyystavoitteet paitsi saavutetaan, ne myös kommunikoidaan läpinäkyvästi. 

Opas: Kestävyys ja raportointi

Auttaaksemme yrityksiä ymmärtämään uudet raportointivaatimukset olemme koonneet oppaaseemme Kestävyys ja raportointi – kuinka valmistautua CSRD:hen ja asiakkaiden kestävyysodotuksiin työkaluja, joita tarvitaan oikeasuuntaisten päätösten tekemiseen ja strategioiden luomiseen yrityksen kestävän kehityksen työssä.

Ota selvää CSRD:stä oppaastamme: 

New call-to-action

 

 

Lataa pdf

Haluatko säästää tai tulostaa artikkelin? Lataa artikkeli alta niin saat sen sähköpostiisi. 

Tilaa uutiskirje